David Harbour från Stranger Things får alla att jubla på SAG!

Galasäsongen är här och nästkommande månad kan vi ”se fram emot” en väldig massa tråkiga tal levererade av en massa svinrika tråkmånsar/skådespelare/musiker. Vi har tidigare varit inne på hur tacktal oftast bara blir oinspirerade listor av namn på folk att tacka. Därför blev vi extra glada när vi såg det här igår:

 

David Harbour från Netflix-serien Stranger Things  tog tillsammans med sina kollegor emot priset för bästa ensemble och höll det här fantastiska talet. Det finns några lärdomar att ta med sig från talet:

  • Förberedelse är alltid nyckeln till framgång. Kolla fusklappen!
  • Även skådisar blir nervösa. Kolla fusklappen!
  • Levererar man ett tal med tillräckligt mycket passion och engagemang för ett mottaglig publik kan det ibland räcka för att publiken ska älska det man säger. Ska vi vara helt ärliga var jag tvungen att titta på talet ett par gånger innan vi till 100% förstod vad han menade. Men jag ÄLSKADE talet från första tittningen.
  • Om man står på en scen tillsammans med någon som börjar prata gör man bäst i att försöka se uppmuntrande ut.  Om det inte går är neutral det näst bästa. Om man istället ser förvånad/förvirrad/förbluffad/förbannad ut om vartannat så kan det sno uppmärksamheten från den som talar. Vi tittar på dig Winona Ryder (gör det ni också).

Vi håller tummarna för att vi får se tal av den här kalibern under kommande galor. Med tanke på allt skit Donald Trump håller på med så tror vi att vi kan räkna med det.

/Falkman Råd & Retorik

No posts yet...